Tunis se granici sa Alzirom na zapadu i Libijom na istoku, a na severu izlazi na Mediteran.Oblast na severu Tunisa zove se Cap Bon, naziva se "vrtom izmedju valova" i obuhvata podrucje od glavnog grada Tunisa, pa do Hamameta, kao i stene prema Siciliji.
U Tunisu rastu grozdje, paradajz, pomorandze, koriander, jasmin..Jasmin je ujedno i nacionalni cvet Tunisa, preciznije receno beli jasmin, a on predstavlja i simbol ljubaznosti.
Citavom obalom Tunisa mozete naici kako na luksuzne hotele i predivne vrtove, tako i na rusevine iz doba Puna i Rimljana.Stari delovi grada se zovu Medine, u svakom gradicu mozete naci jednu.Medine su pune radnjica, podsecaju na male lavirinte, sa uzanim ulicicama.Tamo ce vas svi dozivati u svoju radnju i zelece da se upoznaju sa vama i da ostvare neki kontakt...Dozivace vam na svim svetskim jezicima...:-)
Nemojte propustiti jahanje kamila u Tunisu...Arapi imaju vise od 100 razlicitih naziva za kamilu, ali je najcesce nazivaju "pustinjskom ladjom".
Zanimljivo je takodje spomenuti da su u Tunisu snimani i neki poznati filmovi.Na primer: "Ratovi zvezda" u Matmati, "Monti Pajton-Zitije Brajanovo" u Susu i Monastiru, pa isto tako i "Engleski pacijent".
U svakom gradicu ili selu u Tunisu, glavni trg se zove Trg 7. Novembra, u cast dana predsednickog prevrata, koji se dogodio na ovaj datum 1987. godine.Od tada, pa do dana danasnjeg, predsednik Tunisa je Zine el Abidin Ben Ali (moze i samo Ben Ali, svi ce znati o kome se radi).Inace, njegovu sliku uramljenu, mozete videti u svakom hotelu, skoro svakom kaficu, restoranu.....

odmorila i sto je najvaznije bila sam u pustinji, a to mi je san otkad znam za sebe. Najlepsi suvenir iz Tunis ami je pesak koji sam ponela iz Sahare. Hodati bos po onom gotovo belom divnom prahu je nesto sto nikad necu zaboraviti. Valjala sam se ko prase, posle mi je satima pesak krckao u ustima.I kamile su mi se toliko dopale da sam bila rada da jednu ponesem kuci, samo sam imala para da je kupim
A jahanje je sjajno, zapravo sam provalila da se najlakse jase ako u ritmu njenog hoda radis malog delfina, ili obrnutu kamilu (eto cuda)
![a17 [smilie=a17.gif]](./images/smilies/a17.gif)