Najtezi belly dance pokret?

Kratak opis belly dance pokreta...

Re: Najtezi belly dance pokret?

Postod Leila » 18 Maj 2009, 17:20

ahhahahahaha..samo sam cekala kad ces da se oglasis!!!!!!!!! :-)))
Leila
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 18 Apr 2006, 20:53

Postod senka » 30 Maj 2009, 12:36

moze li mi neko reci kako da uklopim ruke u igru. ako obratim paznju na pokrete ruku nekako mi dodnji deo miruje ili se izgubim pa izgleda zaista smesno. ako se koncentrisem na poskrete trupa i kukova onda mi ruke nekako vise...ili stoje...prosto ne mrdaju. najjednostavnije..nekako ne ne znam sta da radim sa rukama a da ne izgleda glupo. [smilie=aa44.gif]
Korisnikov avatar
senka
zbunjeni korisnik
zbunjeni korisnik

Pridružio se: 15 Feb 2009, 15:03

Postod *Iris* » 30 Maj 2009, 18:00

Ako si pocetnik nemoj ni da ocekujes odmah cudo s rukama. One zahtevaju mnogo paznje. Moj savet je da ih za pocetak samo drzis u nekom lepom polozaju koji se tebi svidja, a kad ti dobro legnu 'donji' pokreti, onda ces na njih prestati da mislis i mocices da oslobodis ruke :)
Dancing is making love to music..
Korisnikov avatar
*Iris*
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 07 Nov 2007, 23:07

Postod Maja87 » 01 Jun 2009, 23:30

Ooo ja kad se setim svog pocetka... Izgledala sam kao hobotnica :D Meni je to stvarno jako tesko bilo.. Da se uskladim nekako. Mislim da je vazno da to nekkao u glavi shvatimo.. a posle ide mehanicki. Sada gotovo da i ne razmisljam sta radim rukama, a one nekako uvek prate kukove, i same se uklapaju. Nemoj d ase opterecujes, i probaj da povremeno rukama pratis ili naglasavas pokrete. Kasnije ce to ici samo od sebe
Korisnikov avatar
Maja87
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 22 Dec 2007, 20:16

Postod senka » 03 Jun 2009, 21:39

hvala na savetima
[smilie=aa13.gif]
Korisnikov avatar
senka
zbunjeni korisnik
zbunjeni korisnik

Pridružio se: 15 Feb 2009, 15:03

Postod vjeko » 12 Avg 2009, 08:27

Hmmene jedino muče ruke ,zmajevi rukama mogu ih izvest odlično kad radim samo ruke ili sa šimijem ali s drugim pokretima mi šteka
vjeko
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 06 Avg 2009, 08:21

Postod Leila » 12 Okt 2009, 23:28

Pa uklopiti pokrete rukama u citav ples i jeste jedan od najzeznutijih elemenata, koliko god delovalo banalno.Ali ako vam ruke ne valjaju, ode sve drugo dodjavola...Lek: vezba, vezba, vezba, vezba, vezba.....stalno i neprekidno
Leila
super korisnik
super korisnik

Postod vjeko » 13 Okt 2009, 07:19

hvala vidim dami se ruke popravljaju ali još moram radit na njo+ima [smilie=jumping-smiley-010.gif]
vjeko
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 06 Avg 2009, 08:21

Postod *Iris* » 14 Okt 2009, 17:14

Ja sam se nesto svasta zaludela s rukama u 'poslednje vreme', mnogo me inspirisu :)
Dancing is making love to music..
Korisnikov avatar
*Iris*
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 07 Nov 2007, 23:07

Postod Leila » 15 Okt 2009, 02:34

hahaha..tako i treba!!samo napred!!!!!! [smilie=aa73.gif]
Leila
super korisnik
super korisnik

Postod Laylethob » 03 Feb 2010, 23:05

Leila je napisao:Pa uklopiti pokrete rukama u citav ples i jeste jedan od najzeznutijih elemenata, koliko god delovalo banalno.Ali ako vam ruke ne valjaju, ode sve drugo dodjavola...Lek: vezba, vezba, vezba, vezba, vezba.....stalno i neprekidno

Evo upravo sam odgledala neki klip sa Soheir Zaki, tako elegatno pokreće ruke, čini mi se možda najlepše od svih plesačica iz stare garde.
Mi, početnice kod Lejle, krenule smo da učimo pokrete rukama od pretprošlog časa. Danas sam iskoristila desetak minuta na poslu dok sam bila sama i vežbala uz ovaj video ( kao podsetnik).
http://www.youtube.com/watch?v=54w_McN3y2Y
Onda su mi upali iznenada u kanc. i zatekli me sa "nenormalnim" položajem ruku, malo su me čudno gledali, hihihi! Iako nemam potpun uvid u sve pokrete, ipak mislim da pokreti rukama nisu preterano teški.
I za kraj, najimpresivniji pokreti ruku - Maja Pliseckaja, nešto se i iz ovog može primeniti na belly dance, ako ništa drugo, ostane neka slika u glavi.
http://www.youtube.com/watch?v=fWYYQN-6tJg

Dakle, trenutno sam u fazi beloglavog supa, ali se nadam da ću jednog dana više ličiti na labuda!
Laylethob
pocetnik
pocetnik

Pridružio se: 30 Jan 2010, 17:29

Postod pocetnica » 02 Apr 2010, 23:54

nikako mi ne ide 3/4 shimmy, ni flutter (mada ga jos nismo radili na casu), a i obican shimmy u kombinaciji sa arapskim konjem na meni izgleda kriticno blush 2

a za ovaj klip......http://www.youtube.com/watch?v=a8Ed6nDnH2o sta reci sem WOOOW :)
***--Dance is the hidden language of the soul...--***
Korisnikov avatar
pocetnica
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 28 Nov 2007, 14:19

Postod jelena 93 ns » 03 Apr 2010, 16:19

Treba puuuno vežbe za 3/4 shimmy, naučila sam ga ali ga baš i nisam usavršila... [smilie=aa13.gif]
Korisnikov avatar
jelena 93 ns
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 15 Jan 2010, 15:27

Postod Ars » 04 Apr 2010, 13:59

Hm, od ovih pokreta koje smo dosad radile, meni je definitivno shimmy najteži. Nekako kao da ni sama ne mogu odlučiti radim li ga iz koljena ili iz kukova- ako ga radim samo iz kukova, a koljena učvrstim na podu, ne mogu ga mrdnuti ni lijevo ni desno, da ne pričam kako ću jednog dana raditi onaj swirling shimmy :( Primijetila sam da mi ide mnogo bolje kad sam jako dobro zagrijana, npr. nakon sat vremena, onda ga radim s puno više lakoće i djeluje iskontrolirano, a ne kao bezvezno bacakanje. Pričala nam je instruktorica da ne brinemo, jer nekome nešto ide lako, a netko se mora mučiti, ali njemu nešto drugo ide bolje... kako ona npr. nikad nije imala problema s tim pokretom, odmah ga je ukapirala, dok joj je maya (vertikalna osmica) bila dosta teška, a meni je obratno... mayu sam uspjela skoro iz prve, ali shimmy nikako. Zacrtala sam si da ću to dovesti do savršenstva jednom, baš zato što mi je sad tako težak :D Svatko ima svoje prednosti, meni je flutter npr. potpuno prirodan, nisam ga nikad vježbala, samo pazim da podignem grudi dok ga radim, izgleda bolje i ljepše se vidi.
Od pokreta koje nismo radili na satu, ali sam ja pokušavala sama kod kuće, najteža mi je hagalla [smilie=cry.gif] A tako je lijep pokret... Nisam uspjela naći na netu baš neki dobar instrukcijski video ili klip za hagalla korak, ako imate nešto, podijelite. [smilie=love-smiley-024.gif]
Korisnikov avatar
Ars
napredni korisnik
napredni korisnik

Pridružio se: 03 Apr 2010, 18:45

Postod Aida » 04 Apr 2010, 19:09

I shimmy i hagallu prvo moraš dobro shvatiti, kad znaš što ti je činiti onda je sve stvar vježbe.
Ja svoje učenice učim popriličan broj shimija i uvijek ih savjetujem da si u svom plesu izaberu one koje ima najbolje idu a ostale treba nastojati naučiti...Nikom ne idu svi pokreti i svi stilovi, svaka je bolja i posebna u nečemu tako da ne treba biti nesretna ako neki pokreti ne idu najbolje. I ja sam maya osmice teškom mukom naučila, nikako nisam mogla shvatiti što trebam činiti jer mi nitko to nije znao objasniti dok to nisam naučila s jednog dvda a kockica mi je bila najteži pokret dosad, smiješno ali istinito yes.
Slika
Aida
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 16 Mar 2006, 09:13

PrethodniSledeća

Povratak na Belly Dance pokreti