Mujra- pakistanski ples

Koliko ste upoznati sa stilovima trbušnog plesa, koji stil plešete, koji vam se svidja...?

Moderator: kristina

Re: Mujra- pakistanski ples

Postod Tijana » 06 Jun 2008, 09:52

Ma ovo je uzassss!!!!! [smilie=smileymedusa.gif] [smilie=smileymedusa.gif] [smilie=smileymedusa.gif]
Ne znam da li je zalosno, smjesno ili odvratno.... [smilie=smileymedusa.gif] [smilie=smileymedusa.gif] [smilie=smileymedusa.gif]
Slika
Korisnikov avatar
Tijana
Administrator
Administrator

Pridružio se: 06 Mar 2006, 02:23

Postod Blue rose » 06 Jun 2008, 09:59

Macka Naopacka je napisao:Uuuuf. Recimo ovako: neke stvari se rade u spavacoj sobi ;) e, sad, iskreno, mislim da kad bih onako roknula na pod i drmala zadnjicom, bi mi lepsa polovina iskocila kroz prozor. Ali, sve ima svoju publiku. Na kraju krajeva, lepse i prakticnije je seksualnu energiju izraziti dobrim starim striptizom ;)

Ovo umetnost po mom misljenju nije. Niti je ples koji treba da se izvodi pred publikom.

Slazem se...Striptiz naravno ne volim, ali mi je bolji od mujre jedno 100 puta. nemas pojma
Korisnikov avatar
Blue rose
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 30 Apr 2007, 10:32

Postod Blue rose » 08 Jun 2008, 20:23

I jos da kazem da mislim da ovaj stil nije stil trbusnog plesa, samo stvara pogresnu sliku, pa bi ga trebalo prebaciti iz ovog podforuma. [smilie=a17.gif]
Korisnikov avatar
Blue rose
super korisnik
super korisnik

Postod kalashadi » 08 Jun 2008, 21:21

Chocol@tt@ je napisao:jaooooooooo

pogledajte ovo

znaci umirem od smeha hahahahahah http://www.youtube.com/watch?v=SP_VUOY- ... re=related

hahahahahahahahahahaha

Ahahahah e jesi je ubola ahahaha uzas [smilie=aa27.gif] [smilie=aa27.gif] [smilie=aa27.gif] pa uh evo bas sad predjoh jos neke klipove ovog ne bih nazvala plesa ali nikako... i ja mogu reci uzas [smilie=smileymedusa.gif] [smilie=smileymedusa.gif] [smilie=aa27.gif] [smilie=aa27.gif] [smilie=smileymedusa.gif] [smilie=smileymedusa.gif]
Korisnikov avatar
kalashadi
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 17 Dec 2007, 10:13

Postod Aida » 09 Jun 2008, 10:41

Meni je samo žao što je zbog ovakvih plesačica koje su najvjerojatnije prostitutke mujra došla na tako loš glas. Ja sam našla nekoliko klipova na kojim plesačica pleše lijepo i elegantno a koristi nek nekoliko pokreta iz trbušnog i po meni ne izgleda vulgarno.
Ja ne vidim razloga da se ova tema makne. Mislite da ne postoji ovakav sličan trbušni ples?
E pa drage moje, itekako postoji. ! Keti Sharif nam je rekla da ovaj loši trbušni ples postoji otkad i normalni ples, plesao se po ilegalnim javnim kućama i sumnjivim klubovima. Onda nas je odvela u jedan takav klub da svojim očima vidimo kako to izgleda...i mogu reći da smo bile šokirana - plesačice plešu bez gaća i kad rade krug zdjelicom naguze se da se vidi.... [smilie=aa36.gif] Hvala bogu da je takvih plesačica malo te je manja opsnost od narušavanja ugled našeg plesa.
Slika
Aida
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 16 Mar 2006, 09:13

Postod Donna » 11 Jun 2008, 13:23

Aida je napisao:Keti Sharif nam je rekla da ovaj loši trbušni ples postoji otkad i normalni ples, plesao se po ilegalnim javnim kućama i sumnjivim klubovima. Onda nas je odvela u jedan takav klub da svojim očima vidimo kako to izgleda...i mogu reći da smo bile šokirana - plesačice plešu bez gaća i kad rade krug zdjelicom naguze se da se vidi.... [smilie=aa36.gif] Hvala bogu da je takvih plesačica malo te je manja opsnost od narušavanja ugled našeg plesa.

sve na svijetu ima svoju iskrivljenu verziju pa nazalost tako i trbusni ples. mislim da bi ovo sta se plese u klubu bila fuzija trbusnog i striptiza [smilie=smileymedusa.gif]
Korisnikov avatar
Donna
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 23 Dec 2007, 16:06

Postod Flora » 15 Jun 2008, 21:20

Ok, sad definitivno znam da postoji i vrsta belly dance-a koji na bi plesala...
Korisnikov avatar
Flora
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 25 Apr 2008, 17:04

Postod Blue rose » 30 Jun 2008, 11:34

Aida je napisao:Meni je samo žao što je zbog ovakvih plesačica koje su najvjerojatnije prostitutke mujra došla na tako loš glas. Ja sam našla nekoliko klipova na kojim plesačica pleše lijepo i elegantno a koristi nek nekoliko pokreta iz trbušnog i po meni ne izgleda vulgarno.
Ja ne vidim razloga da se ova tema makne. Mislite da ne postoji ovakav sličan trbušni ples?
E pa drage moje, itekako postoji. ! Keti Sharif nam je rekla da ovaj loši trbušni ples postoji otkad i normalni ples, plesao se po ilegalnim javnim kućama i sumnjivim klubovima. Onda nas je odvela u jedan takav klub da svojim očima vidimo kako to izgleda...i mogu reći da smo bile šokirana - plesačice plešu bez gaća i kad rade krug zdjelicom naguze se da se vidi.... [smilie=aa36.gif] Hvala bogu da je takvih plesačica malo te je manja opsnost od narušavanja ugled našeg plesa.

Ali kao sto si rekla na jednom forumu, mujra nije stil orjentalnog plesa pa je treba prebaciti u drugi podforum. [smilie=aa19.gif]
Korisnikov avatar
Blue rose
super korisnik
super korisnik

Postod Aida » 15 Jul 2008, 07:31

Tako je, ali na tom forumu postoji kategorija Ostali plesovi pa se zato treba tamo premjestiti. Na Tininom i mom forumu su ostali plesovi poput hula, indijskog i mujre stavljeni u stilove trbušnog plesa iako tu ne spadaju. Ova tema je dobra i nema potrebe da se izbriše samo zato što tu ne spada.
Slika
Aida
super korisnik
super korisnik

Postod Blue rose » 04 Avg 2008, 14:15

Nisam ni rekla da se izbrise nego da se prebaci negde ali nema veze, ionako svako ko otvori temu moze da vidi da se ne ubraja u orjentalni... [smilie=aa19.gif]
Korisnikov avatar
Blue rose
super korisnik
super korisnik

Postod Aida » 04 Avg 2008, 14:55

Možda Tina otvori takvu rubriku, budem i ja na svom forumu da ne bi bilo zabune.
Slika
Aida
super korisnik
super korisnik

Postod Tami » 04 Dec 2009, 00:17

http://www.youtube.com/watch?v=tEGsGHvdf8I

Ja sam fascinirana ovim performansom, zaista je na visokom umetnickom nivou!!
Gluma, uvezbanost tela, ooooodlicno izvodjenje.. Pre svega je duhovito.
Slazem se sa Leilom da bi verovatno laici ovo prepoznali kao umetnost, medjutim ne mislim da bi svi bili u stanju da to ucine zbog prepreka koje stvara lazni moral.
Slazem se, i ono za Balkance svi znamo..
Razlika u odnosu na klasican Orijent kojim se vecina nas ovde bavi ima mnogo, ali cinjenica je da smo mi izmedju Istoka gde se taj visak seksualnosti i ogromnog znanja plesa nagomilava i rezultira mnostvom prelepih plesova i Zapada gde se sve to lepo prodaje i ceni u svakom smislu, pa nam nikako ne moze biti previse prijatno... Mi smo na raskrsnici, secate se geografije... [smilie=aa62.gif]

Jos jedna stvar: zloupotreba plesa za potrebe prostitucije mislim da nema puno veze sa sadrzajem plesa.. Makroi i drugi pokvaranjaci su krivi za to, a ne ples kao ples.
Doduse onaj ples koji sadrzi eroticne pokrete je svakako podobniji za tu vrstu zloupotrebe od, recimo, konceptualnog baleta [smilie=policeblink.gif] na zalost..
Korisnikov avatar
Tami
zbunjeni korisnik
zbunjeni korisnik

Pridružio se: 14 Mar 2008, 09:13

Prethodni

Povratak na Stilovi orijentalnog plesa