Turski stil

Koliko ste upoznati sa stilovima trbušnog plesa, koji stil plešete, koji vam se svidja...?

Moderator: kristina

Re: Turski stil

Postod Aida » 06 Jun 2010, 10:23

Ja ne organiziram nikakve radionice iz razloga što nitko u njih neće doći, kakav je bio slučaj na ZBDF. no comment
Romski ples učimo u sklopu našeg redovitog programa jer volimo raznilikost orijentalnog plesa.
Turski stil trb.plesa je prepun romskih koraka, pokreta i gesti, nodvojivi su jedan od drugog! Energija i strast je nešto bez čega se ne mogu otplesati kako spada. Zato, ako ti se sviđa romski ples i želiš ga učiti, moraš raditi na sebi da oslobodiš svoje tijelo i probudiš prikrivenu strast!
Slika
Aida
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 16 Mar 2006, 09:13

Postod Aida » 05 Jul 2010, 12:52

Vezano za turski stil moram napomenuti da se razvija jedan novi podstil pod nazivom Roman Oriental i koji je odnedavno postao izuzetno popularan. Već sam vidjela u Istanbulu i napisala kako turske plesačice ubacuju romske geste i u oriejentalni stil, međutim tu se radi o pravoj fuziji turskog trbušnog plesa i romskog plesa, a začetnica je mlada romaska trbušna plesačica Naime od koje sam učila nedavno u Istanbulu. Ne mogu sa sigurnošću reći da nitko dosad nije plesao takvu fuziju, tu su Sema, Didem ali Naime je očito doprinijela da se ova fuzija prihvati kao kategorija, podstil. Inače, oduševljena sam tim stilom i dalje ću u se usavršavati isključivo u tom smjeru! yes
Slika
Aida
super korisnik
super korisnik

Postod wilwarin » 05 Jul 2010, 16:14

gledala sam par klipova na youtubeu i meni se jako svidja taj stil, ima neku magiju u sebi koja mi nekako lezi... i puno srece u usavrsavanju :) iako mislim da neces imati nikakvih problema (iako te nisam vidjela kako pleses ovaj stil, no vidjela sam na youtube-u kilp gdje pleses romski stil i mogu reci da ti stvarno stoji) :)
Korisnikov avatar
wilwarin
napredni korisnik
napredni korisnik

Pridružio se: 18 Apr 2010, 14:00

Postod Aida » 06 Jul 2010, 06:33

Hvala, to je bio moj početnički pokušaj u romskom plesu!
Slika
Aida
super korisnik
super korisnik

Prethodni

Povratak na Stilovi orijentalnog plesa