Indijski ples: od klasičnog do Bollywood-a

Koliko ste upoznati sa stilovima trbušnog plesa, koji stil plešete, koji vam se svidja...?

Moderator: kristina

Re: Indijski ples: od klasičnog do Bollywood-a

Postod Ruby » 10 Apr 2008, 13:57

amy_mccoy je napisao:A sad Ruby i Eoja u pozoriste u sariju, pa da vidis belaja [smilie=aa29.gif]

To ti pričam. [smilie=aa19.gif]
"To dance is to be out of yourself. Larger, more beautiful, more powerful. This is power, it is glory on earth and it is yours for the taking. " ~ Agnes De Mille
"Dance is the hidden language of the soul." ~ Martha Graham

SlikaSlika
Korisnikov avatar
Ruby
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 07 Feb 2007, 19:42

Postod bgbelly » 10 Apr 2008, 19:47

Samovila je napisao:Bilo mi je veoma drago kad sam cula koliko je pozitivan feedback bio na nase dve indijske koreografije na humanitarnom nastupu u Gauchosima. Kod nas je, uopste, indijski ples slabo zastupljen. Ima od koga da se nauci, ali valjda svi misle da nema dovoljno interesovanja. Naravno, stoji da ne moze ni svako da ga iznese. Ali ne moze svako ni truski, ni egipatski da iznese, pa ih ima mnogo vise.

Kad smo vec kod toga - u cetvrtak opet Ruby igra svoju solo indijsku koreografiju i mi nasu grupnu na modnoj reviji. Ako nekoga zanima - bice u kafeu Seks i grad na makiskoj strani Ade. Program pocinje u deset. (HVALA, Tijana!) Izgleda da ipak ima nade za indijski ples u Beogradu. [smilie=a17.gif]

Pa to je veceras [smilie=aa24.gif] lep provod, devojke [smilie=aa16.gif] ...sve moguce se desava kad ja nisam u
BG-u......
Okacite slicice, please.

ps. hehe, ovo je neki poslovni centar u hotelu, a evo kako ga koristim [smilie=aa27.gif]
A song vibrates through my spirit with words of love, compassion and peace. While I dance I cannot judge, I cannot hate, I cannot separate myself from life. That is why I dance. -- anon.
Korisnikov avatar
bgbelly
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 22 Sep 2006, 10:17

Postod Tijana » 10 Apr 2008, 23:03

Lijepo se provedite...i raspisite se o utiscima... [smilie=aa76.gif] [smilie=action-smiley-065.gif]
Slika
Korisnikov avatar
Tijana
Administrator
Administrator

Pridružio se: 06 Mar 2006, 02:23

Postod Ruby » 15 Apr 2008, 15:34

bgbelly je napisao:
Samovila je napisao:Kad smo vec kod toga - u cetvrtak opet Ruby igra svoju solo indijsku koreografiju i mi nasu grupnu na modnoj reviji. Ako nekoga zanima - bice u kafeu Seks i grad na makiskoj strani Ade. Program pocinje u deset. (HVALA, Tijana!) Izgleda da ipak ima nade za indijski ples u Beogradu. [smilie=a17.gif]

Pa to je veceras [smilie=aa24.gif] lep provod, devojke [smilie=aa16.gif] ...sve moguce se desava kad ja nisam u
BG-u......
Okacite slicice, please.

Nikako da se oglasimo povodom ovog nastupa. Lenje bube... Bilo je zaista lepo, mislim da smo se jako dopale publici (rekoh ja skromno [smilie=aa27.gif] ), a evo i fotkica.

Pre prvog izlaska smo naravno pozirale. [smilie=a17.gif]

Slika

Slika

Prvi izlazak, grupna koreografija

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Drugi izlazak, moj solo

Slika

Slika

Slika

Ovu sliku obožaaaaavam!

Slika

Slika

[smilie=a17.gif]
"To dance is to be out of yourself. Larger, more beautiful, more powerful. This is power, it is glory on earth and it is yours for the taking. " ~ Agnes De Mille

SlikaSlika
Korisnikov avatar
Ruby
super korisnik
super korisnik

Postod Blue rose » 15 Apr 2008, 15:38

Ma preslatke ste sve!!!! [smilie=aa16.gif]

Ruby, vidi se sa kakvim uzivanjem igras! [smilie=a17.gif] [smilie=aa16.gif]
Korisnikov avatar
Blue rose
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 30 Apr 2007, 10:32

Postod Tijana » 15 Apr 2008, 17:28

Jao...predivne ste!!!! Ma, svaka vam cast!!! [smilie=a17.gif]
Slika
Korisnikov avatar
Tijana
Administrator
Administrator

Pridružio se: 06 Mar 2006, 02:23

Postod Flora » 10 Maj 2008, 19:50

Za sve ljubitelje Bollywood-a jedan fini link na kojem se mogu gledati filmovi, video klipovi i čini mi se još što šta se može naći.

http://www.bollyclips.com/
Korisnikov avatar
Flora
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 25 Apr 2008, 17:04

Postod Flora » 26 Jun 2008, 15:32

Naiđoh na tradicionalnu indijsku odeću za venčanje, pa mi pade na pamet, udavaćemo Ruby u nečemu ovako sličnom. :D

Slika
Korisnikov avatar
Flora
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 25 Apr 2008, 17:04

Postod Ruby » 26 Jun 2008, 16:21

Flora je napisao:Naiđoh na tradicionalnu indijsku odeću za venčanje, pa mi pade na pamet, udavaćemo Ruby u nečemu ovako sličnom. :D

Slika

Flora zna znanje. [smilie=aa16.gif]

Ovo je preeeeeelepo! I ogrlica, i minđuše, i tikka, i tasnica, i kana, i, i, i... Želim! Ja sam još odavno izjavila da ću se i ako se, budem udavala, udati u ovako nečemu. Kad se polovina rodbine kojoj sam ovo rekla na božićnom ručku nije poizvrtala na mestu kada je to čula, nikad neće. [smilie=aa27.gif]

SlikaSlika
Korisnikov avatar
Ruby
super korisnik
super korisnik

Postod Vali » 06 Jul 2008, 23:09

Ja mnogo volim ples Kalbelia (ili sapera). To je ples nomada iz Razastana (severo-zapadna Indija). Kakva energija !!!!

http://www.youtube.com/watch?v=s4N3hQ5z ... re=related

Vali
Vali
pocetnik
pocetnik

Pridružio se: 04 Jul 2008, 11:06

Postod Ruby » 07 Jul 2008, 02:03

Vali je napisao:Ja mnogo volim ples Kalbelia (ili sapera). To je ples nomada iz Razastana (severo-zapadna Indija). Kakva energija !!!!

http://www.youtube.com/watch?v=s4N3hQ5z ... re=related

Vali

Uuuuuuu, Vali ti si moj čovek! Predivan, ali potpuno predivan ples. Zaista nosi neverovatnu energiju. Kostim neću ni pominjati.
Ovaj ples (između ostalih) upravo pleše Simona Jović, pošto vidim da si otvorila topik o njoj.

Još jedan jako lep primer ovog plesa:

http://www.youtube.com/watch?v=8_06yv6T ... re=related

SlikaSlika
Korisnikov avatar
Ruby
super korisnik
super korisnik

Postod hel » 18 Avg 2008, 21:49

hej,kad se prica o kalbelia, bila je u valensiji colleena, koja je najbolja drugarica od tobias roberson i plesala je kalbelia koreografiju, ja sam se odusevila, evo njena web, ima skolu u indiji. www.colleenashakti.com, nice, nice, nice [smilie=aa73.gif]
hel
korisnik
korisnik

Pridružio se: 12 Jul 2008, 18:58

Postod Ruby » 18 Avg 2008, 23:59

hel je napisao:hej,kad se prica o kalbelia, bila je u valensiji colleena, koja je najbolja drugarica od tobias roberson i plesala je kalbelia koreografiju, ja sam se odusevila, evo njena web, ima skolu u indiji. http://www.colleenashakti.com, nice, nice, nice [smilie=aa73.gif]

Ah, Colleena je divna, potpuno divna. Mmmmmmm, Hel ti si je uživo gledala! Blago tebi!

Ples iz Radžastana: http://www.youtube.com/watch?v=xfoo6O1xvC8

Ali ono gde me je ona za pod zalepila i jako inspirisala je fuzija Indije i tribala: http://www.youtube.com/watch?v=UZf1EplQV0A
Prelepo izvođenje, tako puno elegancije. Savršen kostim pokušavam da potisnem.

SlikaSlika
Korisnikov avatar
Ruby
super korisnik
super korisnik

Postod Samovila » 19 Avg 2008, 12:08

Ali okreti na kraju. Aaaa... Slika

Kostim je isto da padnes u nesvest!Slika

Svidja mi se kako radi shakama. Pretpostavljam da bi Ruby imala koju sitnicu da izbrusi do savrsenstva? [smilie=a17.gif]
Slavic Goddess who lived deep in the woods and was a great protector of animals. If anyone harmed any of her creatures, they could be lured into a magical circle and danced to death.
Korisnikov avatar
Samovila
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 04 Jan 2007, 14:32

PrethodniSledeća

Povratak na Stilovi orijentalnog plesa