Floorwork

Koliko ste upoznati sa stilovima trbušnog plesa, koji stil plešete, koji vam se svidja...?

Moderator: kristina

Floorwork

Postod Tijana » 15 Okt 2007, 17:32

Ples na podu se izvodi se najcesce u turskom stilu, zatim americkom kabaretskom stilu, libanonskom kao i u tribal fusion stilu.
A u egipatskom stilu je strogo zabranjen, jer se smatra da plesacica plesom na podu izvodi pokrete koji asociraju na seksualni cin, sto je za njih nemoralno!
Slika
Korisnikov avatar
Tijana
Administrator
Administrator

Pridružio se: 06 Mar 2006, 02:23

Re: Floorwork

Postod Tijana » 15 Okt 2007, 17:52

Slika
Korisnikov avatar
Tijana
Administrator
Administrator

Postod Tijana » 15 Okt 2007, 18:19

Sema Yildiz - Belly Dance Diva
http://www.youtube.com/watch?v=WBCeRqF0Ayw
Slika
Korisnikov avatar
Tijana
Administrator
Administrator

Postod Tijana » 15 Okt 2007, 18:20

Slika
Korisnikov avatar
Tijana
Administrator
Administrator

Postod Terpsihora » 24 Okt 2007, 10:51

Meni se floorwork dopada. sto je potpuno logicno, jer ako bih birala neki drugi stil osim tribala koji mi se dopada i koji mi lezi, to bi bio americki kabaretski.
Ono sa cim ja imam problem, jesu kolena. Posle kratkog igranja na kolenima stvaraju mi se modrice i podlivi, a ako igram duze, onda i rane :( Pretpostavljam da bih morala da uzmem nekakve stitnike... Da li i vi imate problema sa tim?
"Stop talking, start dancing. Soon you will know what you need to know." -Anon
Korisnikov avatar
Terpsihora
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 26 Jun 2007, 15:18

Postod Tijana » 24 Okt 2007, 11:01

Nisam imala problema sa podlivima, ali sam imala po koju modricu! A posto mrzim da vidim modrice na nogama...iskoristila sam stitnike za koljena od mojih rolera, pa zahvaljujuci njima nema modrica!
Slika
Korisnikov avatar
Tijana
Administrator
Administrator

Postod Eoja » 24 Okt 2007, 12:24

Meni kolena i nisu nešto poplavela od floora, ali mi je zato levo koleno bilo modro zbog indijske koreografije, jer se u jednom trenutku dižemo iz sedećeg položaja i pri tom se oslonimo na levo koleno, ali mi je trebalo malo vremena da odgonetnem poreklo modrice Slika.
Umesto štitnika za rolere ima jedno finije rešenje, steznici za kolena, koji imaju tanak sunđer napred, štite kolena, a skoro da su neprimetni. Mislim da se mogu kupiti u Intersportu, a možda ih ima i kod Kineza.
Korisnikov avatar
Eoja
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 03 Jul 2007, 23:43

Postod Ruby » 24 Okt 2007, 14:03

Eoja je napisao:Meni kolena i nisu nešto poplavela od floora, ali mi je zato levo koleno bilo modro zbog indijske koreografije, jer se u jednom trenutku dižemo iz sedećeg položaja i pri tom se oslonimo na levo koleno

[veštičiji smeh]Hihihihihihihihihihihhihiihhihihi[/veštičiji smeh]

Ta koreografija je prelepaaaaaa! [smilie=aa16.gif]
"To dance is to be out of yourself. Larger, more beautiful, more powerful. This is power, it is glory on earth and it is yours for the taking. " ~ Agnes De Mille
"Dance is the hidden language of the soul." ~ Martha Graham

SlikaSlika
Korisnikov avatar
Ruby
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 07 Feb 2007, 19:42

Postod Eoja » 24 Okt 2007, 19:56

Jeste, predivna je i hvala ti puno što si nas naučila Slika
Korisnikov avatar
Eoja
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 03 Jul 2007, 23:43

Postod Ruby » 24 Okt 2007, 20:49

Bwe, pa nema na čemu, a sve se možemo zahvaliti Maji i Kris koje su je smislile. [smilie=aa16.gif]
"To dance is to be out of yourself. Larger, more beautiful, more powerful. This is power, it is glory on earth and it is yours for the taking. " ~ Agnes De Mille
"Dance is the hidden language of the soul." ~ Martha Graham

SlikaSlika
Korisnikov avatar
Ruby
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 07 Feb 2007, 19:42

Postod Samovila » 27 Okt 2007, 09:54

Floor obozavam! Naravno, mora se tacno znati sta se radi. Sto rece Aida, moze svako da se bacaka po podu, ali da to ne lici na ples [smilie=aa27.gif]. Modricu dobijem po koju, tu i tamo, ali retko. Eojina ideja sa steznicima za kolensa je odlicna. Zaista se jedva primecuju. Floor najcesce igram na osecaj (inace nisam neki ljubitelj koreografija) i nikako da sebe nateram da napravim jedno floor koreografiju [smilie=aa36.gif] . A bgbelly i Maja me, onako dobro vaspitano i fino, s vremena na vreme podsete kako bi bilo bas lepo da konacno smislim tu floor koreografiju.

Floordance ili floorwork je jedan od vidova plesa kroz koji najbolje izrazavam sebe. Zahteva trud, znanje, snagu i umece (kao, u ostalom, i drugi vidovi plesa). Prirodno mi je legao jer sam prilicno elasticna i imam jako mekane ruke. Eh, da - i upecatljiv pogled. To je Terpsihora prva primetila [smilie=aa19.gif].

Posebno sam radosna sto je mojoj naprednoj grupi "legao" floor. Bila bih bas tuzna da nije...
Slavic Goddess who lived deep in the woods and was a great protector of animals. If anyone harmed any of her creatures, they could be lured into a magical circle and danced to death.
Korisnikov avatar
Samovila
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 04 Jan 2007, 14:32

Postod Aida » 27 Okt 2007, 16:23

Onda na posao i čim prije smisli koreografiju! [smilie=aa24.gif]
Slika
Aida
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 16 Mar 2006, 09:13

Postod Blue rose » 22 Dec 2007, 21:45

Ne znam, svidja mi se ako neko to fino izvede, ali kad vidim plesacice kako skakucu i valjaju se po podu i sire noge muka mi dodje.
Korisnikov avatar
Blue rose
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 30 Apr 2007, 10:32

Postod boowazovski » 01 Feb 2008, 16:40

Meni se jako svidja ples na podu, Didem to savrseno radi... [dancing1.gif]
boowazovski
pokusaj pocetnika
pokusaj pocetnika

Pridružio se: 06 Jan 2008, 01:07

Postod Leila » 01 Feb 2008, 17:35

Ja u principu ne volim floordance, ali kada vidim Anaheed sta sve radi...uhhhh...skidam kapu!!! [dancing1.gif]
Leila
super korisnik
super korisnik

Pridružio se: 18 Apr 2006, 20:53

Sledeća

Povratak na Stilovi orijentalnog plesa