od Leila » 04 Feb 2010, 22:49
U vecini skola su koliko znam mesane grupe, jer uglavnom nema dovoljan broj zainteresovanih pribliznog godista, bilo izuzetno mladjeg (deca) ili starijeg...Ja u grupu primam razna godista i generalno nije postojalo nikada vecih problema, osim ukoliko neko uopste nema smisla za pokret i za ritam...Tada ne pomaze ni rad u nekoj "specijalnoj" grupi..
Instruktor bi trebalo da, vec posle prva dva-tri casa vidi kako grupa "dise" i kojim tempom moze da radi, a da svi mogu da prate..Uvek ce nekome trebati malo vise, a nekom malo manje vremena da savlada neki pokret, a da to nije povezano sa godinama...Desavalo mi se vise puta da upravo zene koju su u poodmaklim godinama bolje savladaju neke pokrete jer uloze vise truda, dok moze da se desi da mladje devojke, misleci da ce one sve to lako, samo zato sto su mlade, ne uloze ni trecinu tog truda i to se vidi...:-))
Svakako, sve zavisi od pojedinacnog slucaja....
A najbolje je da probate na par mesta (uglavnom je prvi dolazak po skolama besplatan i neobavezujuci), pa da vidite ciji vam sistem rada najvise odgovara...
Srecno u potrazi!!!! :-))